Baconba tekert csirkemáj
Reg-Enor kúrába illeszthető.
Hozzávalók
- 0,5 kg csirkemáj
- 30 dkg szeletelt bacon
- bors
- majoránna
- kakukkfű vagy rozmaring
- só
Elkészítés
A májat megmossuk – ha szükséges, megtisztítjuk a hájtól -, egy edénybe ízlés szerint majoránnát szórunk (nem lehet elrontani), de bármilyen fűszer mehet bele.
Mindegyik májat baconbe tekerjük – 1 májhoz 1 szelet bacont teszünk (ha soknak találod az egy májra jutó bacon mennyiségét, akkor nyugodtan hosszában felezd el a bacont).
Egy tűzálló tálba tesszük őket, szépen sorban egymás mellé (nem kell alá semmi zsiradék, mert a szalonna engedni fog annyit, hogy isteni, szaftos legyen a végeredmény).
180 °C-ra előmelegített sütőben, légkeveréssel kb. 20 percig sütjük, majd grill fokozaton pirítunk még egy kicsit a tetején.
Rizzsel, bulgurral, édesburgonyával, pirítóssal is kiváló.
Jó étvágyat kívánok hozzá!