Húsos palacsinta Reg-Enorosan – recept
Húsos palacsinta recept Reg-Enorosan
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg rizsliszt
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 6 db tojás egész
- 6 dl rizstej
- 1 kiskanál szódabikarbóna csapott
- kevés vízízlés szerint só
- 2-3 evőkanál kacsazsír a sütéshez
Töltelék
- 1/2 kg darált hús
- 2 evőkanál zsír, púpozott kanál zsír a hűtőből
- 1 db hagyma
- 2 cikk fokhagymasó ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 csokor zöldpetrezselyem apróra vágva
- pirospaprika ízlés szerint
- 2 db sárgarépa reszelve
ELKÉSZÍTÉS
Palacsinta:
A hozzávalókat csomómentesen keverjük össze, majd pihentessük 10-15 percet. Ez idő alatt készítsük el a tölteléket. A pihentetési idő leteltével süssük ki a palacsintákat – csakis zsírban!
Töltelék:
Apróra vágjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük a zsíron. Hozzáadjuk a darált húst a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, alaposan megpirítjuk. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát is. Fedő alatt készre pároljuk. Amikor kész a töltelék megtöltjük vele a palacsintákat, feltekerjük és lehet fogyasztani.
Jó étvágyat!